Najgledaniji bez dozvole

Niška TV 5 nije dobila ni nacionalnu, a ni regionalnu frekvenciju, iako je najgledanija TV stanica sa sedištem van Beog

25. Jun 2007

Reading Time: 2 minutes

Niška TV 5 nije dobila ni nacionalnu, a ni regionalnu frekvenciju, iako je najgledanija TV stanica sa sedištem van Beograda. Najgledanija TV stanica sa sedištem van Beograda, TV 5 iz Niša, nije uspela da dobije nacionalnu, a prema najnovijim odlukama Radiodifuzne agencije ni regionalnu frekvenciju. Nedodeljivanje nacionalne frekvencije objašnjeno je učešćem kapitala Olivere Nedeljković, sestre Bogoljuba Karića u vlasničkoj strukturi ove televizije, a što se regionalne frekvencije tiče tu još zvaničnog saopštenja nema, pa se o pravim razlozima bar za sada može samo da nagađa. Ono što je izvesno to je da kapitala Nedeljkovićeve u sadašnjoj vlasničkoj strukturi ove televizije nema.
– Ne želim ništa da kažem, jer očekujem zvanično saopštenje, a onda ćemo imati konferenciju za novinare – kaže za „Novosti“ Dragan Videnović, direktor TV 5, koji je nedavno preuzeo kormilo televizije od dugogodišnjeg direktora i glavnog urednika Slavice Nikolić Čorbić, kojoj je pošlo za rukom da dobije dozvolu sa televizijom u osnivanju „Zona“. – Nije dobro svađati se sa RRA, pogotovo zbog toga što, po svemu sudeći, predstoji novi konkurs za treću frekvenciju.
Zanimljivo je da je prema više istraživanja javnog mnjenja koje su obavile eminentne kuće, koje se bave ovom delatnošću, niška TV 5 daleko najgledanija televizija na području juga Srbije. Prema tim podacima broj onih koji gledaju ovu televiziju dvostruko je veći od gledalaca RTV „Belle amie“ koja je dobila regionalnu dozvolu za rad. U ovoj medijskoj kući stalno je zaposleno 42 ljudi, a još toliko ih je u honorarnom radnom odnosu i prema tom podatku ta televizija je znatno ispred ostalih.
– Nedodeljivanje nacionalne frekvencije našoj televiziji izazvalo je ogromno nezadovoljstvo građana juga Srbije – podseća direktor Videnović. – Tada je prikupljeno 18.000 potpisa protesta i podrške i oni su predati Skupštini Srbije, ali otuda nikakve reakcije nije bilo. I sada smo zatrpani reakcijama gledalaca i žitelja juga Srbije.
Televiziju 5 u vreme protesta zbog nedodeljivanja nacionalne frekvenciji podržale su sve političke stranke iz ovog dela Srbije. I sada ta podrška ne izostaje. Među prvima oglasio se Gradski odbor G17 plus i izrazio nezadovoljstvo odlukom RRA, za koju je rečeno da je neobjašnjiva.

Print Friendly, PDF & Email