Lažno svedočio na suđenju Bodrožiću

U poslednjem “Insajderu” Televizije B92, koji se bavio policijskom akcijom “Mreža”, odn

30. Jun 2007

Reading Time: < 1 minute

U poslednjem “Insajderu” Televizije B92, koji se bavio policijskom akcijom “Mreža”, odnosno otkrivanjem aktera šverca cigareta tokom devedesetih godina, jedan deo bio je posvećen i poslednjim javnim nastupima bivšeg ministra policije Dušana Mihajlovića. On je u emisiji “Poligraf” na pitanje novinara da li je Stanku Subotiću Canetu, prvooptuženom za šverc cigareta, dao na uvid policijski izveštaj o akciji Mreža, odgovorio da je Subotiću dao samo “Belu knjigu o organizovanom kriminalu”, koju je Ministarstvo unutrašnjih poslova sastavilo 2001. godine. Tako je javno priznao da je davao “Belu knjigu” ljudima van MUP-a a ponudio ju je ponovo, ako treba.
Međutim, dva meseca ranije, na suđenju uredniku “Kikindskih” i novinaru “Dnevnika” Željku Bodrožiću u Opštinskom sudu u Zrenjaninu, a po tužbi Kikinđanina Željka Ugrena Ake, bivši ministar je u svojstvu svedoka, pod zakletvom da će govoriti istinu, izjavio da nikada nikome nije dao “Belu knjigu”. Bodrožić je tužen zbog objavljivanja dela “Bele knjige” koji se odnosi na grupu Borislava Plavšića – Žapca, a u odbrani je izjavio da je knjigu dobio od novinara “Vremena” Miloša Vasića, koji je u svojstvu svedoka ovo potvrdio i naveo da je knjigu krajem 2001. godine dobio lično od Mihajlovića.
Po Bodrožiću, bivši ministar policije je uhvaćen u laži ali je pitanje da li će pred sudom odgovarati zbog lažnog svedočenja.

Print Friendly, PDF & Email