Apel za opstanak TV Pančevo

Iako Republička radiodifuzna agencija nije dodelila regionalnu frekvenciju TV Pančevo, predsednici više južnoban

30. Jun 2007

Reading Time: < 1 minute

Iako Republička radiodifuzna agencija nije dodelila regionalnu frekvenciju TV Pančevo, predsednici više južnobanatskih opština zalažu se za dodelu još jedne regionalne frekvencije koja bi bila dodeljena ovoj televiziji. Predsednik Opštine Pančevo Srđan Miković i njegov kolega iz Opova Milorad Soldatović o novonastaloj situaciji posle odluke RRA obavestili su i premijera Vojislava Koštunicu.
„Pančevo je značajan industrijski centar u južnom Banatu. Zato se nadamo da ćete uložiti svoj ugled kako bi RRA i RATEL proširili broj regionalnih frekvencija”, navodi se u pismu Mikovića i Soldatovića.
Predstavnici TV Pančevo su ovo pismo predstavili na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Beogradu, kao i pismo premijeru predsednika opštine Kovin Save Krstića koji je podržao iste stavove. U ponedeljak će se ovoj inicijativi priključiti i opština Alibunar.
– Ako bi se proširio broj frekvencija, uverena sam da bismo opravdali to poverenje. Tehnički i kadrovski smo opremljeni, emitujemo program i na jezicima nacionalnih manjina što je specifična potreba regiona – rekla je Tatjana Jelesić, direktor TV Pančevo.
Glavni i odgovorni urednik Nevena Simendić rekla je da će TV Pančevo podneti žalbu na odluku RRA, iako se neformalno već mogao čuti stav da će žalbe biti odbijene. Ona je istakla da se ova redakcija ne boji privatizacije, naglasivši da je jasno da bi TV Pančevo imala veći značaj na tržištu ako bi imala regionalnu frekvenciju.
Na konferenciji su govorili i predstavnici Niške televizije, čiji direktor Slaviša Popović je rekao da će ova televizija konkurisati za najavljenu treću dozvolu za region Niša. Zamenik glavnog urednika Dragan Maljković smatra da bi javni servis bio dobro rešenje za ovu televiziju.
– Posle odluke RRA stigle su nam poruke „da ćutimo”. Posle svega što smo preživeli devedesetih – i u Srbiji 2007. godine stiže nam takav „savet”. Nismo ćutali ni onda, nećemo ni sada – rekao je Miljković.

Print Friendly, PDF & Email