Pomaci u istrazi novinara Pantića

Pomoćnik ministra i generalni inspektor MUP Srbije Vladimir Božović izjavio je da ima pomaka u istrazi ubistva dopisn

18. Jan 2007

Reading Time: < 1 minute

Pomoćnik ministra i generalni inspektor MUP Srbije Vladimir Božović izjavio je da ima pomaka u istrazi ubistva dopisnika Večernjih novosti iz Jagodine Milana Pantića, ali da o bilo kakvim detaljima ne može da govori.
– Obradili smo veliki broj lica koja su učestvovala u istrazi, prikupili značajnu dokumentaciju, ostvarili saradnju s Okružnim javnim tužilaštvom u Jagodini i upravo ovih dana uzimamo izjave od pojedinih policijskih službenika koji su učestvovali u toj istrazi i nadam se da ćemo za mesec, dva završiti tu istragu – istakao je Božović u utorak uveče u razgovoru s jagodinskim novinarima. “Ono što proističe kao problem, o čemu sam pismeno obavestio direktora policije Milorada Veljovića, i juče s njim razgovarao, jeste da nam deo dokumentacije nije dostavljen od Uprave kriminalističke policije”, rekao je Božović i dodao da je Veljović obećao da će se lično založiti “da nam se dostave celokupni predmet i preostali spisi”.
Na naše postupanje saglasnost je dalo i Okružno javno tužilaštvo i “nadam se da ćemo ipak za korak dva biti bliži konačnom cilju, a to je sudsko procesuiranje tog predmeta i slučaja, kao i kod Slavka Ćuruvije, gde je specijalno tužilaštvo okončalo taj deo posla i sada istražni sudija ispituje sva lica i počele su predistražne radnje”, napomenuo je Božović. Milan Pantić je ubijen 11. juna 2001. u hodniku ispred svoga stana.

Print Friendly, PDF & Email