Pokušaj atentata na Čedu Jovanovića

Ispod džipa koji pripada lideru Liberalno-demokratske partije Čedomiru Jovanoviću pronađena je večeras velika kol

19. Jan 2007

Reading Time: < 1 minute

Ispod džipa koji pripada lideru Liberalno-demokratske partije Čedomiru Jovanoviću pronađena je večeras velika količina eksploziva.
Policija je večeras oko 22.30 odnela iz Birčaninove ulice u centru Beograda džip “micubiši”, ispod kojeg je bio postavljen eksploziv, javlja reporter Bete s lica mesta.
Šef obezbeđenja kafea “Mitologija” koji se nalazi u Birčaninovoj 42 primetio je oko 20.20 eksploziv ispod džipa “micubiši” parkiranog ispred. Odmah nakon što je primećen eksploziv, obaveštena je policija i u Birčaninovu je došla protivdiverziona ekipa.
U vreme kada je eskploziv primećen, Jovanović je bio na večeri u jednom restoranu u istoj ulici. Čedomir Jovanović je, kako saznaje agencija Beta u izvorima bliskim LDP-u, od Nove godine pet puta dobijao pretnje da “neće ući živ u skupštinu” i da je o svemu obaveštena policija.
Isti izvori su rekli da je eksploziv u džip “micubiši” stavljen ispod desnog zadnjeg sedišta gde inače sedi Jovanović. Lider LDP-a se do jutros vozio tim džipom koji je potom bio u njegovoj pratnji. Izvori bliski LDP-u takođe navode da je količina podmetnutog eksploziva velika.
U Takovskoj ulici ispred zgrade u kojoj stanuje Jovanović, večeras su primećena dva policajca. Saobraćaj u delu između ulica Deligradske i Kralja Milutina je blokiran.

Print Friendly, PDF & Email