Smeniti rukovodstvo RTV

Liberalno-demokratska partija (LDP) kritikovala je večeras rukovodstvo Radio-televizije Vojvodine (RTV) zbog, k

19. Dec 2006

Reading Time: < 1 minute

Liberalno-demokratska partija (LDP) kritikovala je večeras rukovodstvo Radio-televizije Vojvodine (RTV) zbog, kako je saopštila, “netranasparentnog poslovanja” i zatražila smenjivanje rukovodstva pokrajinskog javnog servisa. U saopštenju LDP je optužio rukovodstvo RTV da radi “u dubokoj ilegali” i da građanima Vojvodine još uvek nisu objasnili na koji način se raspodeljuju sredstva od pretplate. “Na taj način se krše elementarna prava građana Vojvodine da znaju u svakom trenutku precizno i bez ikakve dileme gde ide i poslednji dinar iz pretplate namenjen pokrajinskom javnom radiodifuznom servisu”, ocenio je LDP.
LDP je kritikovao rukovodstvo RTV i zbog toga što, iako je završen deobni bilans sa Radio-televizijom Srbije, još uvek nije obezbedilo da predajnici koji su pripali RTV-u zaista i budu u vlasništvu pokrajinskog javnog servisa. Ta partija je zatražila smenjivanje menadžmenta i Upravnog odbora (UO) RTV.
Član UO RTV Đura Varga rekao je za “Dnevnik” da je RTV oštećena za oko 40 miliona dinara u raspodeli pretplate, kao i da nije ušla u posed predajnika koji su joj pripali po deobnom bilansu.

Print Friendly, PDF & Email