Najveći izdavači po svetskom standardu

U Asocijaciji medija Srbije potpisan je ugovor između četiri najveća izdavača i ABC Srbija. Ovim ugovorom srpski izda

09. Dec 2006

Reading Time: < 1 minute

U Asocijaciji medija Srbije potpisan je ugovor između četiri najveća izdavača i ABC Srbija. Ovim ugovorom srpski izdavački sektor uvodi u svoje poslovanje standarde i procedure kakvi postoje u većini zemalja u svetu, a tiču se transparentnosti poslovanja i čistih poslovnih odnosa između izdavača i oglašivača, odnosno agencija.
Osnovni cilj ABC Srbija je precizno i verodostojno utvrđivanje broja primeraka štampanih medija koji dođu do kupca (prodati tiraž), a na osnovu utvrđenih pravila, procedura i standarda kakvi se koriste svuda u svetu.
Ugovore su već potpisali „Mađar So“, Nira Press“, „Crier Media Group“, „CorD“ i drugi, a od oglašivača i agencija „Delta holding“, „Telekom“, „Carlsberg“, „Pireaus banka“, „Direct Media“, „Media House“, „Communis“ i mnogi drugi.
Potpise na ugovor koji uvodi u svetski standard stavili su Srđan Janićijević, direktor „Politike“, Manojlo Vukotić, glavni i odgovorni urednik i direktor „Novosti“, Atila Mihok, generalni direktor „Blica“ i Robert Čoban, vlasnik „Color Pressa“. Ugovor je takođe potpisao i Zoran Papić iz Asocijacije medija kao korporativni član ABC Srbija.

Print Friendly, PDF & Email