MUP proverava Khrlo e Romengo

Vlasnik romskog radija Khrlo e Romengo Dragoljub Acković saopštio je danas da su pripadnici MUP-a Srbije, po nalogu Re

26. Dec 2006

Reading Time: < 1 minute

Vlasnik romskog radija Khrlo e Romengo Dragoljub Acković saopštio je danas da su pripadnici MUP-a Srbije, po nalogu Republičke agencije za telekomunikacije (RATEL), proveravali da li je ta radio stanica prestala da emituje program. Kako se navodi u saopštenju, policajci su sinoć oko 17 sati dolazili u prostorije radija i “savetovali” zaposlene da je najbolje da sami prestanu sa emitovanjem programa, jer će u protivnom to morati da urade pripadnici MUP-a na zahtev RATEL-a.
Acković je ponovio da “nema nameru” da prestane sa emitovanjem programa jer, kako je istakao, Khrlo e romengo je lokalna stanica a konkurs za lokalne frekvencije još uvek nije raspisan. “Onda kada konkurs za lokalne medije bude raspisan, Khrlo e Romengo će konkurisati”, saopštio je on dodajući da do sada ta stanica ni radio Glas crkve “nisu ni mogli da konkurišu za razliku od ostalih”.
Republička radiodifuzna agencija (RRA) saopštila je ranije da je konkurs za emitovanje programa za region Grada Beograda završen a da radio čiji je vlasnik Dragoljub Acković nije ni konkurisao za dobijanje dozvole.

Print Friendly, PDF & Email