Frekvencije pa stečaj

“BK Telekom” najverovatnije ide u stečaj, jer je Trgovinskom sudu u Beogradu 14. decembra podnet takav predlog. To je j

22. Dec 2006

Reading Time: < 1 minute

“BK Telekom” najverovatnije ide u stečaj, jer je Trgovinskom sudu u Beogradu 14. decembra podnet takav predlog. To je juče potvrdio portparol Suda Stevo Đurović, rekavši da je predlog podneo poverilac, ne precizirajući o kome je reč. Najavio je skoro zakazivanje ročišta za utvrđivanje uslova za otvaranje stečajnog postupka.
Tako se, po svemu sudeći, zatvara krug za jednu od, do pre samo godinu dana, najslavnijih televizija u Srbiji, koja je u međuvremenu i ugašena. Sunovrat BK TV počeo je upravo krajem prošle godine, kada se uveliko najavljivalo da će biti prodata strancima, a onda se cela priča zakomplikovala zbog vlasničke strukture. Pokušaj da se kao većinski vlasnik BK TV u registar upiše Blagoje Dimitrijević, nepoznat javnosti, ali u rođačkim vezama sa Karićima, nije uspeo.
Televizija je konkurs za podelu nacionalnih frekvencija dočekala sa “starim osnivačima”, a prema tom stanju više od polovine vlasništva BK TV imale su firme u likvidaciji – Astra banka i Evropa osiguranje. Dugo se spekulisalo hoće li BK TV uopšte moći da učestvuje u trci za dodelu frekvencija, jer su iz Saveta za radiodifuziju upozoravali da je većina BK TV pod “starateljstvom” države, koja po zakonu ne može imati većinsko vlasništvo u medijima. Ipak, BK Telekom, koja je u to vreme imala problema i sa blokadom računa, učestvovala je na konkursu, ali nije dobila dozvolu.
Nezadovoljstvo takvom odlukom, koje se prenelo i na program BK TV, za Savet RRA bilo je povod da 25. aprila donese rešenje o tridesetodnevnom oduzimanju dozvole za emitovanje programa. Vrhovni sud Srbije 19. maja poništio je odluku RRA. Međutim, uprkos tome predajnici BK TV ostali su isključeni, jer je RRA istog dana donela novo rešenje o zabrani rada BK TV.

Print Friendly, PDF & Email