Šabić: RTV da odgovori NDNV-u

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić zatražio je od Radio-televizije Vojvodine (RTV) da bez odl

02. Nov 2006

Reading Time: < 1 minute

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić zatražio je od Radio-televizije Vojvodine (RTV) da bez odlaganja obavesti Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) o informacijama koje je tražilo 8. avgusta 2006. godine. U rešenju, koje je doneto 25. oktobra, navodi da je RTV obavezna da najkasnije u roku od tri dana od prijema rešenja odgovori NDNV-u da li poseduje informaciju da je Dina Kurbatvinski-Vranešević u trenutku izbora za direktoricu RTV bila zaposlena u marketingu Radio-televizije Srbije. Tim rešenjem RTV je obavezana i da navede mesto boravka direktorice u momentu njenog izbora, kao i da odgovori da li Dina Kurbatvinski-Vranešević sa sinom i ćerkom poseduje firme koje se bave marketingom i produkcijom, pored ostalog i serijala za decu “Fazoni i fore”. RTV je obavezana da NDNV-u odgovori i da li članica Upravnog odbora RTV Olivera Šešlija radi kao asistent režije u serijalu “Fazoni i fore”. U obrazloženju rešenja navodi se da je “nesporno da RTV nije u roku od 15 dana po prijemu zahteva odgovorila NDNV-u, niti je donela rešenje o odbijanju zahteva”.
Protiv Šabićevog rešenja nije dopuštena žalba, već Radiodifuzna ustanova Vojvodine može pokrenuti upravni spor tužbom Vrhovnom sudu Srbije u roku od 30 dana.
NDNV se obratila Radiodifuznoj ustavno Vojvodine zbog spekulacija u javnosti da pojedini rukovodioci RTV nisu ispunjavali zakonske uslove za imenovanja na funkcije koje obavljaju.

Print Friendly, PDF & Email