VIVISECTfest – realizovane aktivnosti

U ponedeljak, 2. oktobra u prostorijama Nezavisnog društva Vojvodine, sa početkom u 12 časova, održaće se konferenci

02. Oct 2006

Reading Time: 2 minutes

U ponedeljak, 2. oktobra u prostorijama Nezavisnog društva Vojvodine, sa početkom u 12 časova, održaće se konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljene aktovnosti realizovane u okviru drugog izdanja Festivala o ljudskim pravima- VIVISECTfest-a, koji je bio održan od 21. do 27. septembra 2006. godine u Novom Sadu. Takođe, biće najavljene i aktivnosti koje su vezane za organizaciju putujućih  programa VIVISECTfest do kraja 2006. godine u sledećim gradovima: Skoplje, Mostar, Berlin, Inđija, Beograd, Kikinda, Novi Pazar, Tuzla i Tirana. Projekti VIVISECT i  VIVISECTfest biće predstavljeni i na Jan van Eyck akademiji u Mastriktu (Holandija), kao primer drugačijeg pristupa u procesima sprečavanja konflikta i ublažavanja tenzija između strana koje su učestvovale u oružanim sukobima.  
Drugo izdanje festivala na temu “Moji neprijatelji: nacionalizam i ksenofobija” otvorili su Nenad Puhovski, direktor FACTUMA  i Petar Teofilović, pokrajinski ombudsman. Tokom sedam dana VIVISECTfest-a u programima koji su svakodnevno organizovani na “Gradilištu” učestvovali su:: Gradsko pozorište i Omladinski klub iz Rume, Goran Dević, Oliver Sertić, Branka Rajner, Janko Baljak, Nenad Čanak, Milan Đukić, Iris Elezi, Ljuan Čoraj, Asmir Šabić, Katarina Živanović, Aleksandar Perović, novinari agencije BETA i Nezavisnog društva Vojvodine, Magyar Szo-a, Dnevnika, TV Novi Sad, RTV VK, Inicijativa mladih za ljudska prava i Đerđ Serbhorvat.
Do kraja 2006. godine u planu je da program drugog izdanja izdanja Festivala o ljudskim pravima – VIVISECTfest, posvećen temi “Moji neprijatelji: nacionalizam i ksenofobija” bude realizovan u Inđiji, Beogradu, Kikindi, Novom Pazaru, Tuzli, Mostaru, Berlinu i Tirani. Paralelno sa ovim aktivnostima  organizovaće se i program putujućeg festivala na temu “Rat u bivšoj Jugoslaviji – pogled iznutra i spolja” u Skoplju, od 5. do 8. oktobra 2006.
Realizaciju drugog izdanja i putujućih Festivala o ljudskim pravima – VIVISECTfest omogućili su: C. S. Mott Fondacije,  Američka ambasada u Beogradu, NED, CRDA – Revitalizacija društva putem demokratskog delovanja koje finansira narod Amerike  .
Medijski pokrovitelji VIVISECTfesta su: B92, TV Novi Sad, Dnevnik, Magyar Szo, Radio 021 i TV VK – Kikinda. 

Print Friendly, PDF & Email