Potpisan pravilnik o oduzimanju dozvola

Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) utvrdio je pravilnik o prinudnom izvršenju odluka tog tela o privremen

23. Oct 2006

Reading Time: < 1 minute

Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) utvrdio je pravilnik o prinudnom izvršenju odluka tog tela o privremenom ili trajnom oduzimanju dozvola za emitovanje programa. Prema pravilniku, objavljenom u najnovijem “Službenom glasniku Srbije”, emiter kome je dozvola oduzeta, mora da obustavi emitovanje čim odluka postane izvršna. U protivnom će biti sproveden postupak prinudnog izvršenja po službenoj dužnosti.
Zamenik predsednika Saveta Republičke radiodifuzne agencije Aleksandar Vasić kazao je agenciji Beta da su se do sada dobrovoljno isključile dve TV-stanice: K23 i Stankom, i dve radio-stanice: Bandini iz Beograda i jedna stanica iz Kruševca. Vasić je kazao da pravilnik stupa na snagu osmog dana od izlaska u Službenom glasniku što je i krajnji rok za preostale stanice da prestanu sa emitovanjem. U slučaju da se emitovanje ne prekine, postupaće se po pravilniku, kazao je Vasić i dodao da on očekuje da će većina emitera ipak do zakonskog roka sama prestati sa radom.
U postupku prinudnog izvršenja odluke Saveta, Agencija ima pravo da zatraži pomoć od MUP-a ako je to potrebno, a postupak se sprovodi radnim danima i u toku radnog vremena.

Print Friendly, PDF & Email