Počinje zatvaranje RTV stanica

Gašenje radio i TV stanica koje nemaju dozvolu za emitovanje programa, počeće uskoro, i sprovodiće se, kako najavljuj

03. Oct 2006

Reading Time: < 1 minute

Gašenje radio i TV stanica koje nemaju dozvolu za emitovanje programa, počeće uskoro, i sprovodiće se, kako najavljuju u Republičkoj radiodifuznoj agenciji, po uputstvu kojim će biti precizirana procedura postupanja službenika RRA.
Smanjivanje gužve u etru počeće zatvaranjem oko 50 beogradskih radio-stanica, koje na konkursu za dobijanje dozvole nisu ni učestvovale. Već ove nedelje njima bi, najavljuje član Saveta RRA Slobodan Đorić, mogao biti upućen apel da se sami ugase.
U drugu grupu emitera, koji će biti isključeni iz etra, spadaju 31 radio stanica – one koji na konkursu nisu dobile dozvole. I njima će, najavljuje član saveta RRA, uskoro biti dostavljena rešenja da u najkraćem roku isključe predajnike.
Čišćenjem etra na taj način, objašnjava Đorić, stvaraju se uslovi da emiteri koji su dobili dozvole mogu da se “usele” na svoje frekvencije i lokacije, koje im po zakonu pripadaju, a nelegalno ih koriste drugi. On napominje da gašenje predstoji i televizijama koje su ostale bez dozvole, poput “Palme”, “Politike”, “Kanala D”, “Stankoma”.

Print Friendly, PDF & Email