Krivične prijave protiv RRA

Vlasnici radio-stanica koje nisu dobile frekvenciju podneli su krivične prijave Vrhovnom sudu protiv odluka Radiod

28. Oct 2006

Reading Time: < 1 minute

Vlasnici radio-stanica koje nisu dobile frekvenciju podneli su krivične prijave Vrhovnom sudu protiv odluka Radiodifuzne agencije, tražeći da se ponište doneta rešenja, ali i poništenje celog konkursa. Prijave su podneli predstavnici radija 24, Hit, Balkan i Kriket. Prema njihovim rečima, RRA je sprovodila zakon po svom nacrtu koji je usvojen tek na kraju konkursa, a dozvole su podelili „po sopstvenom znanju i savesti“. Frekvencija je, na početku, mesečno koštala 200.000 dinara zbog čega mnoge radio-stanice nisu imale novca da konkurišu, a u izmenama i dopunama ta cifra je tek po završenom konkursu, smanjena na 50.000 dinara. Uz to, pronađen je niz nepravilnosti i nelegalnosti u radu ove agencije.
Zoran Majdak s Radio-stanice 24 objašnjava da su tražili da kopiraju spise, što im je Nenad Cekić, predsednik Saveta za radiodifuziju, tri puta odbio, a na šta po zakonu imaju pravo.
– Prema dokumentaciji koju smo uspeli da skupimo, jasno se vidi da su mnoge dozvole nelegalno izdate – tvrdi Majdak.
Podnosioci krivičnih prijava očekuju od Vrhovnog suda da što pre započne sa procesom i da donese konačnu odluku. Program ovih radio-stanica emituje se i dalje, a svakog dana od 21 čas prenosi se udruženi program.

Print Friendly, PDF & Email