UO RT Vojvodine se ruga Vojvođanima

Nezavisno društvo novinara Vojvodine optužilo je Upravni odbor i rukovodstvo Radiotelevizije Vojvodine da se „izru

13. Sep 2006

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno društvo novinara Vojvodine optužilo je Upravni odbor i rukovodstvo Radiotelevizije Vojvodine da se „izruguju u lice“ građanima Vojvodine izborom novih čelnika u toj medijskoj kući.
UO RTV je u ponedeljak za direktora Televizije Vojvodine imenovao Nemanju Milenkovića (29), a za direktora Radija Srđana Miljkovića (31). Za glavnog i odgovornog urednika TV Vojvodine imenovana je Nada Kalkan (52), a za glavnog i odgovornog urednika Radio Vojvodine Brano Pjetlović (45).
– Upozoravamo građane Vojvodine da im se rukovodstvo RTV, na čelu sa UO i generalnom direktorkom izruguje u lice, i to za njihove novce. Podsećamo, RTV je registrovana kao pokrajinski javni servis i finansira se isključivo sredstvima građana Vojvodine, navodi se u saopštenju.
NDNV dodaje da nije iznenađen izborom direktora Televizije i Radija Vojvodine, jer se od UO i generalne direktorke Dine Kurbatvinski-Vranešević „ništa drugo nije ni moglo očekivati“. „Doduše, ovaj put su prevazišli sami sebe pa su nova imenovanja uspela i da nasmeju i zasmeju i NDNV i stručni deo javnosti“, piše u saopštenju.
NDNV kritikuje i novoimenovane direktore Televizije i Radija Vojvodine što su se prihvatili tog posla, „kada za njega nisu kvalifikovani“.

Print Friendly, PDF & Email