Sudija traži izuzeće

Mirjana Novaković, sudija Opštinskog suda zatražila je svoje izuzeće iz predmeta u kom je Jovan Bugarski, smenjeni di

11. Sep 2006

Reading Time: < 1 minute

Mirjana Novaković, sudija Opštinskog suda zatražila je svoje izuzeće iz predmeta u kom je Jovan Bugarski, smenjeni direktor i glavni i odgovorni urednik ovdašnjeg lista „Napred“ tužio članove štrajkačkog odbora za navodnu klevetu, uvredu, omalovažavanje prebacivanjem za krivično delo. Predrag Jevtić, predsednik Opštinskog suda odbio je zahtev sudije Mirjane Novaković.
U ovoj, među brojnim tužbama Bugarskog protiv kolega koji su zbog njegovog imenovanja za direktora i glavnog i odgovornog urednika štrajkovali punih devet meseci, na teret se, između ostalog, članovima Štrajkačkog odbora, stavlja i to da su građanima navodno delili letke i objavili veb-sajt na internetu. Tada su štrajkači navodno izjavili da je „Bugarski počinio niz krivičnih dela zbog kojih će, nema sumnje, morati da odgovara…“
– Sudija Mirjana Novaković rekla je na ročištu da traži svoje izuzeće zbog toga što ne želi da bude jedini sudija Opštinskog suda u Valjevu koji sudi novinarima. Naglasila je da ona sudi sve sporove koje je Bugarski pokrenuo protiv nas – kaže Radenka Filipović, novinar „Napreda“, nekadašnji predsednik Štrajkačkog odbora. – Sudija je ročište odložila na neodređeno vreme.
Predrag Jevtić, predsednik Opštinskog suda u Valjevu kako saznajemo, odbio je ovaj zahtev, kao i zahtev pravnog zastupnika Jovana Bugarskog za izuzeće sudije Novaković, koja će morati da zakaže novo ročište u ovom predmetu.

Print Friendly, PDF & Email