Odbijena tužba Aleksandra Tijanića

Prvi opštinski sud u Beogradu odbacio je kao neosnovanu tužbu Aleksandra Tijanića, direktora RTS, kojom je od Vladimi

20. Sep 2006

Reading Time: < 1 minute

Prvi opštinski sud u Beogradu odbacio je kao neosnovanu tužbu Aleksandra Tijanića, direktora RTS, kojom je od Vladimira Bebe Popovića, bivšeg šefa Biroa za komunikacije Vlade Srbije tražio da mu zbog povrede časti i ugleda i pretrpljenih bolova isplati milion dinara.
Istom presudom, koju je medijima dostavio Popovićev advokat Vlado Pavićević, Tijanić je dužan da Popoviću na ime troškova parničnog postupka isplati 110.700 dinara. Sa druge strane, Vlada Srbije, koju je Tijanić takođe tužio, dužna je da mu isto na ime troškova parničnog postupka isplati 40.600 dinara.
Tijanić je tužbu podneo u aprilu 2003. godine, a u to vreme bio je savetnik za medije predsednika SRJ, Vojislava Koštunice. Popovića je tužio jer je, kako je naveo, zloupotrebio vanredno stanje za obračun sa političkim neistomišljenicima. Optužio ga je i da je tada iznosio neistine, koje su, kako je naveo, “bile podloga za stvaranje montiranih optužbi protiv političkih neistomišljenika i poslenika javne reči”. Tužbu protiv Vlade Srbije podneo je jer “na sve to nije reagovala”.

Print Friendly, PDF & Email