Manojlo Vukotić ponovo direktor Novosti

Novi vlasnici Kompanije “Novosti” preuzeli su upravljanje tom medijskom kućom, a za direktora izbrali

22. Sep 2006

Reading Time: 2 minutes

Novi vlasnici Kompanije “Novosti” preuzeli su upravljanje tom medijskom kućom, a za direktora izbrali dosadašnjeg prvog čoveka “Novosti” Manojla Vukotića. Kako je saopšteno iz “Novosti”, vanredna Skupština akcionara, kojom je u ime 29,2 odsto akcija u državnom vlasništvu, predsedavao Srđan Đurić, direktor Kancelarije za saradnju sa medijima Vlade Srbije, izabrala je novi Upravni i Nadzorni odbor “Novosti”.
Za predsednika Upravnog odbora izabran je dosadašnji predsednik Dejan Gajić, a za članove Branislava Milunov, Goran Mrđa, Rastko Lazić, Mirko Popović, Aleksandar Bojić i Vladimir Međedović, koji predstavlja zaposlene u “Novostima”. U Upravnom odboru su predstavnici kompanije “Delta” koja zvanično nije vlasnik akcija “Novosti”, ali je potvrdila da je kreditirala firme koje su kupovale akcije te kompanije na berzi i da ima nameru da učestvuje u upravljanju kompanijom i da može da svoju pozjamicu pretvori u vlasnički ulog.
Sadašnji vlasnici “Novosti” su firme Stadlux iz Beograda i Ardos iz Austrije, koje su od malih akcionara opkupile 63,5 odsto akcija te kompanije. Upravni odbor je Vukotića predložio i za glavnog i odgovornog urednika “Novosti” i svih izdanja Kompanije. “Poštujući dosadašnji Statut, Upravni odbor je zatražio i da se novinari kuće izjasne o tom predlogu, iako on za Upravni odbor nije obavezujući”, navodi se u saopštenju “Novosti”. Na sednici Skupštine akcionara izabran je i Nadzorni odbor čiji su članovi, pored predsednika Nikole Stojakovića, Gorana Bijelić i Miljana Kralj, kao predstavnik zaposlenih. Manojlo Vukotić rođen je 21. novembra 1938. godine u Cetinju. Studirao je svetsku književnost na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Novinarstvom je počeo da se bavi u beogradskom “Studentu”, a profesionalnu karijeru započeo 1963. godine u “Beogradskoj nedelji”.
Vukotić je u “Večernjim novostima” radio kao novinar, urednik, dopisnik iz inostranstva, a u poslednjoj deceniji i po radio je kao glavni urednik “Borbe”, a bio je pokretač i glavni urednik nezavisnih dnevnih listova “Blic” i “Glas javnosti”. U “Večernje novosti” vratio se oktobra 2000. godine.

Print Friendly, PDF & Email