UO RTV nezadovoljan prenosom sredstava

Upravni odbor Radiotelevizije Vojvodine (RTV) saopštio je danas da je od početka svoga rada nezadovoljan dinamikom p

25. Aug 2006

Reading Time: < 1 minute

Upravni odbor Radiotelevizije Vojvodine (RTV) saopštio je danas da je od početka svoga rada nezadovoljan dinamikom prenosa sredstava od radiotelevizijske pretplate sa računa Radiotelevizije Srbije na račun RTV, ali da je ona u poslednja dva meseca “poboljšana”. “U poslednja dva meseca dinamika prenosa sredstava uplaćenih na račun RUV je poboljšana, a usklađivanje svih podataka, prema dogovoru generalnih direktora ove dve ustanove, obavljaće se svakih sedam dana na nivou stručnih službi”, navodi se u saopštenju.
Dodaje se da se očekuje i potpisivanje novog Sporazuma o načinu obračuna i prenosa sredstava na racun RTV. Upravni odbor je još saopštio da po Zakonu o radiodifuziji, RTV-u pripada 70 odsto od ukupnog iznosa naplaćenih sredstava na teritoriji pokrajine. Međutim, kada se odbiju svi izdaci i porezi, RTV-u ostaje 57 od ukupno naplaćenih sredstava sa teritorije Vojvodine, navodi se u saopštenju. Precizira se da se od prikupljenih sredstava odbija 1,5 odsto za razvoj domaće kinematografije, 8 odsto provizije Elektrovojvodini, 18 odsto PDV-a za troškove provizije Elektrovojvodini, 1,5 odsto SOKOJ i OOFPYU za autorska i srodna prava, kao i i troškovi platnog prometa 0,30 odsto.
Nezavisno društvo novinara Vojvodine juče je optužilo RTS da je za više od 60 miliona dinara “zakinuo RTV” i da je na račun RTV-a od 1. maja do 1. avgusta ove godine uplaćeno 56 umesto propisanih 70 odsto sredstava.

Print Friendly, PDF & Email