Kako se deli TV pretplata

Nezavisno društvo novinara Vojvodine je, na osnovu Zakona o pristupu informacijama od javnog značaja, zatražilo od R

09. Aug 2006

Reading Time: 2 minutes

Nezavisno društvo novinara Vojvodine je, na osnovu Zakona o pristupu informacijama od javnog značaja, zatražilo od Republičke radiodifuzne agencije i Radio televizije Srbije da u zakonskom roku dostavi informacije o prikupljanju RTV pretplate na teritoriji Srbije i Vojvodine i načinu raspodele tih sredstava. Takođe, od UO RTV Vojvodine zatražene su informacije o okolnostima pod kojima je Dina Kurbatvinski Vranešević imenovana za direktora.
U zahtevu RRA i RTS NDNV je tražilo informacije o tome koliko sredstava je od 1. maja do 1. avgusta 2006. uplaćeno na račun RTV Vojvodine na ime RTV pretplate, koliko je novca na ime RTV pretplate prikupljeno na teritoriji AP Vojvodine u periodu od 1. maja do 1. avgusta 2006. Takođe, traže se odgovori na koji se način ta sredstva raspoređuju, odnosno ko donosi odluku o raspoređivanju sredstava skupljenih na ime RTV pretplate, da li se 70 odsto sredstava od pretplate uplaćuje direktno s računa Elektrovojvodine, odnosno EPS, na račun RTV Vojvodine, ili se sredstva transferišu preko nekog drugog računa.
Nezavisno novinarsko društvo Vojvodine interesuje i koliki je procenat naplate RTV pretplate u Vojvodini, a koliki u Beogradu, Kragujevcu, Nišu, Valjevu, Vranju, Čačku, Loznici, Prokuplju, Kraljevu, Prijepolju, Lapovu, Lebanu i Vlasotincu?
NDN Vojvodine uputilo je i niz pitanja Upravnom odboru RTV Vojvodine i novoizabranoj direktorici RTV Dini Kurbatvinski – Vranešević koja se odnose na okolnosti pod kojima je ona imenovana za direktora RTV.
– Da li je tačno da je gđa Dina Kurbatvinski – Vranešević u trenutku izbora na mesto direktora RTV bila zaposlena u marketingu RTS u Beogradu, da li je imala prebivalište u Vojvodini ili u Beogradu, te da li direktorica RTV Vojvodine sa sinom i kćerkom poseduje firme koje se bave marketingom i produkcijom, između ostalog i serijala za decu „Fazoni i fore“ – interesuje se NDNV i traži odgovor i na pitanje da li je tačno da kao asistent režije u „Forama i fazonima“ radi Olivera Šešlija koja je član UO RTV Vojvodine.

Print Friendly, PDF & Email