Tasić se izvinio užičkoj TV5

Predsednik užičkog odbora Nove Srbije Miloš Tasić, kao što je obećao u razgovoru za Danas, uputio je javno izvinjenje g

31. Jul 2006

Reading Time: < 1 minute

Predsednik užičkog odbora Nove Srbije Miloš Tasić, kao što je obećao u razgovoru za Danas, uputio je javno izvinjenje glavnom uredniku užičke TV5, zbog verbalnog napada na ovu medijsku kuću.
Užička televizija saopštila je da su 13. jula, uoči emitovanja centralnih vesti u 19 časova, u redakciju došla četvorica članova Nove Srbije, zahtevajući da u toj emisiji uživo gostuje Zoran Adžić, pomoćnik ministra za kapitalne investicije za zapadnu Srbiju. Objašnjeno im je da to u tom trenutku nije tehnički izvodljivo, ali da će u okviru iste informativne emisiije biti emitovano saopštenje ove stranke, povodom lažnih uplatnica, koje su, u završnici kampanje za izbor predsednika opštine, upućene delu građana Užica, a kojima se od njih traži da Ministarstvu za kapitalne investicije uplate po 7.600 dinara za „obnovu puteva koju je obećao ministar Velimir Ilić“.
– Miloš Tasić, predsednik užičkog odbora Nove Srbije, reagovao je neprimereno i najvulgarnije vređao zaposlene u redakciji – saopštila je ova televizija i navela da neće pratiti aktivnosti ove stranke dok predsednik užičkog odbora ne uputi javno izvinjenje. Iako se incident dogodio 13. jula, užička TV 5 je navela da to nije objavila tokom izborne kampanje, kako Tasićev postupak ne bi uticao na izborni rezultat.
– Povodom događaja koji se odigrao u prostorijama TV5 upućujem javno izvinjenje glavnom uredniku ove televizije. Stranka Nova Srbija nema nikakve veze sa ovim događajem, koji sam lično ja izazvao, a takođe ni TV5, ni njeni zaposleni, koje izuzetno cenim. O uzrocima ovog slučaja ne želim da dajem nikakve komentare, navodi se u Tasićevom izvinjenju.
– TV5 uvažava izvinjenje dr Tasića i očekuje da će biti nastavljena dobra saradnja sa Novom Srbijom i drugim političkim strankama i apeluje na uspostavljanje tolerantne komunikacije sa svim učesnicima u javnom životu, izjavio je Danasu Predrag Kovačević, direktor, glavni i odgovorni urednik ove televizije.

Print Friendly, PDF & Email