Zoran Janić: vlada neprijatno ćutanje

Promocija knjige Zorana Janića Tišina u Aberdarevoj biće održana danas u Kraljevu, što predstavlja prvo zvanično pre

12. Jun 2006

Reading Time: < 1 minute

Promocija knjige Zorana Janića Tišina u Aberdarevoj biće održana danas u Kraljevu, što predstavlja prvo zvanično predstavljanje ovog izdanja Dan Grafa. Sedam godina od bombardovanja zgrade RTS tokom NATO intervencije 1999. iz štampe je izašla knjiga koja govori o ovom događaju. Tišina u Aberdarevoj sadrži niz dokumenata iz kojih se zaključuje da je 16 radnika RTS svesno žrtvovano kako bi taj događaj bio iskorišćen u propagandne svrhe.
Kako je za Danas najavio Zoran Janić, premijerna promocija je zakazana za 18 časova u kraljevačkom pozorištu, a o knjizi će govoriti Žanka Stojanović, majka poginulog Nebojše Stojanovića, Janko Baljak, autor dokumentarnog filma 02:06 – Anatomija bola, i Miroslav Bojčić, novinar. Janić planira da u narednom periodu promoviše knjigu i u Beogradu i većim gradovima Srbije jer je, prema njegovoj oceni, posle prašine koja se digla po objavljivanju Tišine u Aberdarevoj zavladalo „neprijatno ćutanje“.
– Voleo bih da me je neko tužio, čak sam to i očekivao. Međutim, iako je objavljivanje knjige bilo medijski zapaženo, sada vlada tišina i zavera ćutanja. Mediji su indolentni i pre svega kontrolisani, te stoga očekujem da pritisak dođe spolja, van Srbije, kako bi se klupko o kojem pišem razmotalo – kaže za Danas Janić.

Print Friendly, PDF & Email