Zapečatili BK TV kao fabriku droga

Radio televizija BK Telekom optužila je, u pismu predsedniku Vrhovnog suda Srbije Vidi Petrović Škero, Republičku ra

28. Jun 2006

Reading Time: < 1 minute

Radio televizija BK Telekom optužila je, u pismu predsedniku Vrhovnog suda Srbije Vidi Petrović Škero, Republičku radiodifuznu agenciju (RRA) da “na nezakonit i nemoralan način” teroriše elektronske medije, uključujući i BK TV, kao i da i “arogantno utiče na odluku Vrhovnog suda”.
BK Telekom ocenjuje da je Savet RRA već na prvom zadatku – konkursu za dodelu televizijskih i radio frekvencija – ispoljio besprimernu samovolju, “ne poštujući ni kriterijume konkursa koje je sam ustanovio”.
“Pandurski način na koji se sa nama komuniciralo nije ostavljao sumnje i njihove namere: zapečatiti naše studije kao ilegalnu fabriku droge i oduzeti nam frekvenciju da ne trujemo gledalište politički nepodobnim sadržajima”, naglašava se u pismu, koje je potpisao generalni direktor BK Telekoma Nikola Stojičić.
On smatra da način na koji RRA ukida jednu kvalitetnu televiziju, “a favorizuje nepostojeće i neprofesionalne TV stanice”, ocrtava matricu po kojoj se u Srbiji odvija privatizacija.
“Vi i vaše kolege potvrdite da imate snage da kontrolišete političare, a ne oni vas”, stoji na kraju pisma BK TV upućenog na adresu predsednice Vrhovnog suda Srbije.

Print Friendly, PDF & Email