Ubistva Ćuruvije i Pantića pod lupom

Generalni inspektor MUP-a Vladimir Božović izjavio je juče u Kragujevcu da Srbija ne može biti ni evropska, ni demokra

14. Jun 2006

Reading Time: < 1 minute

Generalni inspektor MUP-a Vladimir Božović izjavio je juče u Kragujevcu da Srbija ne može biti ni evropska, ni demokratska, ni pravno utemeljena država, bez otkrivanja ubica novinara Milana Pantića iz Jagodine, Slavka Ćuruvije i drugih nerazjašnjenih ubistava u zemlji. „Na zahtev Generalnog inspektorata MUP-a otvorena je istraga o istrazi koju je policija vodila povodom ubistva Milana Pantića, kako bi se videlo da li je policija radila zakonski i profesionalno”, izjavio je Božović lokalnim televizijama u Kragujevcu.
On je dodao da je istraga o istrazi pokrenuta i u slučaju ubijenog novinara Ćuruvije.
Prema rečima Božovića, Generalni inspektorat je prekjuče zatražio od svih državnih organa uvid u celokupnu dokumentaciju u slučaju ubistva Pantića i Ćuruvije.
Povod jučerašnje posete Božovića Kragujevcu jeste otvaranje regionalnog Sektora unutrašnje kontrole koji će raditi u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu. „Kragujevac će biti centar za Šumadiju i Pomoravlje, a cilj je da se ta služba, koja je pod ingerencijom Generalnog inspektorata, ozbiljno uhvati u koštac sa
svim pritužbama građana na rad policije, u borbi protiv korupcije i protiv veza između organa, kriminala i policije”, rekao je Božović.
O jučerašnjoj poseti generalnog inspektora Kragujevcu bili su obavešteni samo novinari lokalnih elektronskih medija i Radiotelevizije Srbije – dopisništvo u Kragujevcu.

Print Friendly, PDF & Email