“Subotičke” novom gazdi

Prvi lokalni nedeljnik „Subotičke novine” prodat je juče na aukciji u Novom Sadu za 72 miliona dinara, oko 800.000 evra

20. Jun 2006

Reading Time: < 1 minute

Prvi lokalni nedeljnik „Subotičke novine” prodat je juče na aukciji u Novom Sadu za 72 miliona dinara, oko 800.000 evra, ili za 57 puta više od početne cene. Subotički nedeljnik na srpskom jeziku kupio je konzorcijum privatnih lica koji čine privatni preduzetnici u oblasti agrara i trgovine Rajko Stojnić, sa 85 odsto kapitala, i Rajko Vukojević, sa deset odsto kapitala, i novinar Nada Harminc, sa pet odsto kapitala. „Subotičke novine” su prodate na kvalifikovanoj aukciji, što je značilo da njihov kupac mora da se bavi izdavaštvom.
Na aukciji je učestvovalo devet ponuđača, a pratili su je i predstavnici velikog broja lokalnih medija iz Srbije koji su došli da vide kako teče aukcija prvog lokalnog glasila.
Za redakciju „Subotičkih novina” konzorcijum koji ih je kupio predstavlja nepoznanicu jer su svi ponuđači koji su se pojavili na aukciji i dolazili u glasilo, raspitivali se i izrazili nameru za kupovinu, dok iz ovog konzoricijuma niko pre aukcije nije kontaktirao redakciju. Prema prvim izjavama, novi vlasnik namerava da zadrži svih desetak zaposlenih novinara. Osim što su izdavača lokalnog glasila sa najdužom tradicijom u gradu, „Subotičke novine” izdaju i tromesečnik „Rukovet”, i poseduju višespratnicu u centru grada kao i manji dvosoban stan.
 

Print Friendly, PDF & Email