Regionalna TV na sudu časti

Sud časti Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) izjasniće se o tendencioznom i neprofesionalnom prilogu koji

23. Jun 2006

Reading Time: < 1 minute

Sud časti Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) izjasniće se o tendencioznom i neprofesionalnom prilogu koji je 7. aprila Regionalna TV u Novom Pazaru emitovala o novinaru „Blica“ Enesu Haliloviću. U ovom prilogu je građanima Novog Pazara poručeno da Halilović u „Blicu“ stvara negativnu sliku o Novom Pazaru.

U prilogu Regionalne TV prikazivani su Halilovićevi tekstovi iz poslednje dve godine, a emitovane su i izjave predsednice NUNS-a Nadežde Gaće i predsednika UNS-a Nina Brajovića.
– To je nezapamćena klevetnička konstrukcija. Zar ne treba pisati da ima kriminala kad ga ima? Zar ne treba pisati o triperu kad ga ima i kad lekari govore o tome? Zar ne treba pisati da je lokalna industrija džinsa u krizi kad jeste? Treba upozoriti na to! Očigledno je da Regionalna TV sa svojim političkim inspiratorima želi da stvori sliku kako su u Novom Pazaru svi srećni, bogati i veseli, a, nažalost, nije tako – rekao je Halilović.
On tvrdi da će u anale novinarstva ući i to što je Regionalna TV zloupotrebila izjave Nadežde Gaće i Nina Brajovića.
– Oni su govorili o nekim negativnim pojava u novinarstvu, a na Regionalnoj TV je sve upakovano kao da govore o meni. Nadežda Gaće je napisala pismo direktoru Regionalne TV Nazimu Ličini u kome je jasno rekla da je prilog realizovan tendenciozno, uz korišćenje sredstava koja ne zadovoljavaju standarde etičkog izveštavanja. Nadežda Gaće je u pismu istakla da je autor priloga Medin Halilović postupio neprofesionalno zloupotrebivši njenu izjavu. Protiv Medina Halilovića i Regionalne TV podneću tužbu i tražiću odštetu od 40 miliona dinara – izjavio je Enes Halilović.

Print Friendly, PDF & Email