Protest zbog dodele ulice Miloševiću

Nekoliko desetina pristalica Liberalno-demokratske partije (LDP) protestovalo je danas u Novom Sadu zbog inicijat

03. Jun 2006

Reading Time: < 1 minute

Nekoliko desetina pristalica Liberalno-demokratske partije (LDP) protestovalo je danas u Novom Sadu zbog inicijative da se jedan bulevar u tom gradu nazove po Slobodanu Miloševiću. Pristalice LDP prošetale su novosadskim ulicama, protestujući zbog inicijative socijalista koji su u Novom Sadu na vlasti sa Srpskom radikalnom strankom i Demokratskom strankom Srbije.
Demonstranti su, po hladnom i kišovitom vremenu, nosili zastave LDP, kao i transparente na kojima je pisalo “Ulica Vukovarska”, “Ulica Srebrenička”, “Ulica Izgubljenih mladosti”.
Funkcioner LDP Slobodan Maraš rekao je agenciji Beta da je inicijativa socijalista “sramna” i ocenio da bi bilo skandalozno da Novi Sad dobije bulevar sa imenom Slobodana Miloševića. “Stidimo se zbog toga. Mi želimo da budemo deo Evrope i mislimo da pre svega žrtve Miloševićevog režima treba da dobiju svoje ulice u Novom Sadu”, kazao je Maraš. Prema njegovim rečima, Srbija je talac sledbenika Miloševićeve politike, poput lidera Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunice, lidera Srpske radikalne stranke Tomislava Nikolića I gradskih vlasti u Novom Sadu. Maraš je kazao da se LDP zalaže za raspisivanje vanrednih lokalnih izbora u Novom Sadu, pošto sadašnja vlast ne izražava volju građana i vodi grad “velikom brzinom unazad”.
Aktivisti LDP-a na kraju protestne šetnje predali su u Skupštinu grada 5.000 potpisa protiv inicijative SPS.

Print Friendly, PDF & Email