Novinari u ulozi funkcionera

Dvodnevni seminar „Približimo opštinu građanima” održan je proteklog vikenda na Fruškoj gori. Predstavnici

13. Jun 2006

Reading Time: < 1 minute

Dvodnevni seminar „Približimo opštinu građanima” održan je proteklog vikenda na Fruškoj gori. Predstavnici lokalne samouprave beogradskih i opština Vojvodine, ali i javnih komunalnih preduzeća iz Beograda isprobali su se u rešavanju praktičnih problema u funkcionisanju njihovih službi odnosima sa javnošću. Tema najinteresantnijeg dela seminara „Približimo opštinu građanima” bila je radionica „Krizni PR”. Polaznici su se našli u ulozi članova predstavnika lokalne vlasti, koji su se suočavali sa virtuelnim problemima zagađenosti gradskog vodovoda, trovanjem dece u vrtićima, nabavkom računarske opreme koja pripada firmi sina opštinskog funkcionera itd.
Jedan deo učesnika seminara bio je u ulozi opštinskih rukovodilaca, a drugi je imao ulogu novinara. Tako su gradonačelnik, direktor Komisije za javne nabavke, opštinski pravnik i opštinski predstavnik za odnose sa javnošću odgovarali na pitanja novinara, prethodno im izloživši svoj plan za izlazak iz „PR krize”. Oni su tvrdili da je postupak javne nabavke ispravan, dok su novinari postavljali „oštra” pitanja. Na primer, gradonačelnika su pitali: da li se oseća odgovornim i ko je imao dodir sa tenderskim ponudama? Predstavnici lokalne vlasti nisu do kraja uspeli da uvere novinare u ispravnost svog plana, posle čega je došlo do analize ove konferencije.
Da izgovoreno mora biti praćeno i formom, zaključeno je kod teme „Standardi poslovne komunikacije”. Učesnici seminara vežbali su i kreativnost u PR-u, odnos PR-a i marketinga, a bilo je i drugih zanimljivih tema.

Print Friendly, PDF & Email