Novinari Nova TV primili preteće poruke

Nekoliko novinara privatne hrvatske televizije “Nova TV” primilo je putem elektronske pošte preteće p

19. Jun 2006

Reading Time: < 1 minute

Nekoliko novinara privatne hrvatske televizije “Nova TV” primilo je putem elektronske pošte preteće poruke, koje su potpisali pripadnici radikalne srpske organizacije Otačastveni pokret “Obraz”. U porukama se objavljuje “rat toj TV kući zbog priloga o aktuelnoj političkoj situaciji u Srbiji”. Hrvatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje je danas saopštilo tu informaciju, navelo je da su preteće poruke primljene u subotu. Nova TV je potvrdila da je policija danas bila u njenim prostorijama, razgovarala s novinarima koji su primili pretnje i proveravala njihove računare.
Novinarka Ivana Petrović, autorka priloga objavljenog u subotu, nakon kojeg su stigle pretnje, izjavila je agenciji Hina da joj je autor zapretio, jer je, prema njegovom mišlenju, svojim prilogom uvredila srpsku naciju. Ivana Petrović izjavila je da sumnja da iza poruke stoji srpska organizacija koja je potpisana, te da se nada da će se otkriti ko je zaista autor. Prema njenim rečima, oseća se sigurno i ne boji se pretnji.
Portparol MUP-a Zlatko Mehun izjavio je da policija radi na otkrivanju pošiljaoca poruke, ali da za sada još nije utvrđeno odakle je poruka poslata i ko iza nje stoji. Hina je navela da je Otačastveni pokret “Obraz” ekstremno desničarska organizacija u Srbiji, čiji je glavni programski cilj uspostavljanje pravoslavnog hrišćanstva kao državne religije, kao i vlasti isključivo etničkih Srba.

Print Friendly, PDF & Email