Nagrade medijima

Kompanija „Majkrosoft” sinoć je u hotelu „Interkontinental” proglašena za najbolju stranu firmu i naj

16. Jun 2006

Reading Time: 2 minutes

Kompanija „Majkrosoft” sinoć je u hotelu „Interkontinental” proglašena za najbolju stranu firmu i najboljeg poslovnog partnera u 2006. godini. Titulu „medija partnera” poneli su „Politika novine i magazini” d.o.o., dnevni list „Pobjeda”, „Radiotelevizija Srbije” i Magazin „Ekonomist”. Još 35 uglednih domaćih kompanija proglašeno je za profesionalce u svojoj oblasti. Pod sloganom „U biznisu, kao i u životu, najvažniji je partner”, organizator „Masmedija internešenel” prvi put je dodelio i specijalnu nagradu koja je pripala Savetu stranih investitora.
Majk Ahern, predsednik Saveta stranih investitora, izjavio je da je ponosan na priznanje za poseban doprinos ove nevladine organizacije celokupnom razvoju privrede Srbije i Crne Gore.
– Nadam se da će ovo doprineti podizanju svesti o našim aktivnostima i važnosti misije koja se zasniva na uspostavljanju jakih komunikacionih mreža između stranih investitora i lokalnog tržišta. Savet stranih investitora je neprofitna organizacija osnovana pre četiri godine s ciljem da doprinese ekonomskoj stabilizaciji i celokupnom razvitku zemlje. Danas se sastoji od 120 članova koji predstavljaju najznačajnije strane kompanije na domaćem tržištu i zapošljavaju preko 120.000 ljudi. Do sada su članovi Saveta investirali preko 2,5 milijardi evra u tržište Srbije i Crne Gore, a ta cifra raste svakog dana – podsetio je Ahern.
Srđan Janićijević, direktor Politike novina i magazina, prilikom preuzimanja nagrade rekao je da je karakteristika današnjice da sve delimo i da nam je mnogo lakše da stvari rušimo nego da ih unapređujemo.
– Moja poruka je da su nam više nego ikad potrebni pozitivni primeri, koje ova manifestacija promoviše. Za to su nam potrebne dve stvari: volja da živimo u dobroj i sređenoj Srbiji i da svi čitamo „Politiku”.
Prema rečima Milivoja Radovanovića, direktora „Masmedija internešenela”, ovo prestižno odlikovanje namenjeno je preduzećima i institucijama koje se u svom poslovanju rukovode visokim profesionalnim standardima i čvrstim etičkim normama.
– U vremenima modernizacije, brendova i tranzicije, najvažnija reč je biznis, a sve se meri novcem. Shvatili smo da se ni jedno ni drugo ne stvara preko noći. Neki od okupljenih su već u partnerskom odnosu, dok će drugi posle ove večeri sklopiti poslovne dogovore – najavio je Radovanović.
Dobitnike priznanja izabrao je stručni žiri koji su činili najuspešniji menadžeri i predstavnici medija, na osnovu velikog broja kriterijuma kao što su izuzetan kvalitet proizvoda i usluga, zadovoljstvo potrošača, rezultati poslovanja, marketinški nastup na tržištu, etičnost u poslovanju, društvena i ekološka odgovornost. Posle formiranja liste kandidata sprovedena je anketa u hiljadu preduzeća i institucija na teritoriji Srbije i Crne Gore, a konačnu odluku o dobitniku nagrade donela je stručna komisija.
Svečanoj ceremoniji prisustvovali su ministri Bojan Dimitrijević i Predrag Bubalo, kao i ambasadori i ekonomski atašei ambasada u našoj zemlji, predstavnici najznačajnijih domaćih i inostranih kompanija, istaknute ličnosti iz sveta politike, biznisa, kulture, mode i sporta.

Print Friendly, PDF & Email