Konkurs za finansiranje kapitalnih dela

Konkurs za sufinansiranje izdavanja kapitalnih dela u oblasti umetnosti, društvenih i humanističkih nauka biće otv

19. Jun 2006

Reading Time: < 1 minute

Konkurs za sufinansiranje izdavanja kapitalnih dela u oblasti umetnosti, društvenih i humanističkih nauka biće otvoren do 15. avgusta, saopšteno je danas iz Sekretarijata za kulturu Beograda. Na konkursu koji je ustanovljen 2003. godine mogu da učestvuju sva izdavačka preduzeća, ustanove i firme registrovane za izdavačku delatnost koje imaju sedište na teritoriji Beograda, a svaki izdavač može da konkuriše najviše s dva kapitalna dela u štampanom ili digitalnom izdanju, navodi se u saopštenju. Finansijska podrška grada može se zatražiti za učešće u finansiranju autorskih prava, troškova pripreme ili troškova štampanja kapitalnog dela, ali ne i za plate zaposlenih, materijalne troškove, promotivne materijale, reklamne kampanje i distribuciju kapitalnog dela. Na konkursu, kao i prošle godine, ne mogu da učestvuju izdavači dela finansiranih s više od 50 odsto iz republičkog ili nekog drugog državnog budžeta.
Izdavači koji dobiju finansijsku podršku grada moraće svoje kapitalno delo i da objave u roku od godinu dana, ili da vrate dobijena sredstva, s kamatama. Svaki izdavač biće dužan i da 34 primerka takvog izdanja pokloni Biblioteci grada Beograda.
Uslovi ovogodišnjeg konkursa mogu se pročitati i na zvaničnom sajtu Skupštine grada, čija je adresa www.beograd.org.yu. Dodatne informacije mogu se dobiti i u Sekretarijatu za kulturu na telefon 3344-467.

Print Friendly, PDF & Email