Ko utiče na RRA?

Član Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA) Svetozar Stojanović zatražio je danas od ambasadora Nemačke u Be

02. Jun 2006

Reading Time: < 1 minute

Član Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA) Svetozar Stojanović zatražio je danas od ambasadora Nemačke u Beogradu Andreasa Cobela da saopšti ko manipuliše Savetom RRA i koja pravila krši taj savet. “Odavno nisam pročitao toliko apstraktnu, neosnovanu i uvredljivu optužbu. Nije teško zamisliti kako bi Vi reagovali da je nekim čudom naš ambasador u Nemačkoj uzeo slobodu da izjavi nešto slično o tamošnjem regulatornom telu u oblasti radiodifuzije”, navodi se u pismu koje je potpisao Stojanović.
Cobel je, u intervjuu listu “Press”, oštro kritikovao rad Radiodifuzne agencije ocenivši da su na nju uticali “tajkuni iz vremena Slobodana Miloševića”. “Neki tajkuni iz vremena Slobodana Miloševića veruju da mogu da zloupotrebljavaju državne institucije, u ovom slučaju RRA, za ostvarivanje svojih interesa. Ta Agencija dozvoljava da je neko zloupotrebljava i krši pravila igre koje je sama odredila”, rekao je Cobel.
Stojanović je zapitao Cobela da li je RRA bezuslovno trebalo da dodeli nacionalnu frekvenciju RTL-u samo zbog toga što ta televizije ima strani kapital. “Vi polazite od jakih predrasuda i dezinformacija o članovima Saveta RRA dovodeći ih u vezu sa nekakvim ‘Slobinim tajkunima’. Da ste se bolje raspitali, znali bi da se radi o ljudima koji su mnogo energije 90-ih godina uložili u rušenje režima Slobodana Miloševića”, navodi se u pismu.
Član Saveta RRA je dodao da uvažava potrebu ambasadora Cobela da brani interese nemačkog kapitala u Srbiji, ali da ga je neprijatno iznenadio napad na Savet RRA.

Print Friendly, PDF & Email