Jugoslav Ćosić dobitnik nagrade

Novinar Televizije B 92 Jugoslav Ćosić dobitnik je ovogodišnje novinarske nagrade “Stanislav Staša Marinkov

09. Jun 2006

Reading Time: < 1 minute

Novinar Televizije B 92 Jugoslav Ćosić dobitnik je ovogodišnje novinarske nagrade “Stanislav Staša Marinković” za serijal “Poligraf”. Glavni i odgovorni urednik lista “Danas” Mihalj Ramač, koji je Ćosiću nagradu uručio u prostorijama tog dnevnika, rekao je da je autor emisije “Poligraf” izuzetnom pripremljenošću i profesionalnim vođenjem niza intervjua sa najatraktivnijim akterima javne scene pokazao kako se postiže najvisi domet u elektronskom novinarstvu. Ramač je rekao da je u obrazloženju za dodeljivanje nagrade navedeno da je Ćosić ozbiljnošću koja odudara od ostatka etra i delom novinarstva u celini, pokazao da se upornost i istrajnost ne moraju potirati sa pristojnošću i uvažavanjem sagovornika. Ćosić je rekao da je B 92 u postavljanju visokih standarda među elektronskim medijima isto što i list “Danas” u pisanim medijima.
Redakcijska nagrada “Nikola Burzan” dodeljena je fotoreporteru i uredniku fotografije u dnevniku “Danas” Stanislavu Milojkoviću, na svakodnevnom angažovanju i doprinosu da taj list bude zapažen i po fotografijama.
Kolegijum “Danasa” dodelio je plakete Prijatelj lista književniku i publicisti Predragu Matvejeviću, istoracki i publicisti Latinki Perović i predsedniku Upravnog odbora NIS-a Željku Popoviću.
Godišnje nagrade, odlukom poslovodstva Dan graf dodeljene su Svetozaru Rakoviću, Aleksandri Rakočević i Miletu Veljkoviću, zaposlenima u lista “Danas”.
Nagrade su dodeljene na devetogodišnjicu postojana dnevnika “Danas”.

Print Friendly, PDF & Email