Exit press centar – stejdž za sebe

Od 6. do 9. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu biće održan sedmi po redu Exit festival. Ovogodišnji festival

15. Jun 2006

Reading Time: 2 minutes

Od 6. do 9. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu biće održan sedmi po redu Exit festival. Ovogodišnji festival, prema rečima orgnizatora, okupiće veliki broj stranih i domaćih medija, oko 1500 akreditovanih novinara, snimatelja, fotoreportera. Posebno interesovanje vlada od strane medija iz regiona, a prisutni već tradicionalno biće i MTV, kao i BBC Radio 1.
– Press centar će za novinare biti otvoren svakog dana festivala od 18 časova do jedan sat posle ponoći. Svake godine on je efikasniji i moderniji u pogledu usluga i mogućnosti koje pruža novinarima kako bi brže i jednostavnije obavljali svoj posao. Pored toga što press obezbeđuje organizaciju konferencija, intervjua jedan na jedan, poseduje i internet kafe koji će novinarima ponuditi čitav dijapazon usluga koji je u odnosu na prethodne godine znatno širi i kvalitetniji. – kaže za LINK Vladimir Vodalov iz PR tima Exita.
Infrastruktura Press centra, s obzirom na to da se radi o Titovim apartmanima u oficirskom paviljonu, arhaična je pa su se organizatori pobrinuli da prostor maksimalno modernizuju i prilagode potrebama jednog tako velikog sistema. Postavljen je hot spot unutar press centra pa je novinarima koji poseduju lap top, bluetooth, wireless karticu omogućeno da pristupe internetu na prostoru cele VIP terase. Ovaj sistem funkcioniše već tri godine, s tim što se iz godine u godinu usavršava. Takođe, Exitovci su najavili i neke novine.
– U okviru press centra počeće sa radom tv studio iz koga će se uživo prenositi nastupi, intervjui, razgovori sa izvođačima… Trudimo se da novinarima maksimalno olakšamo. Sve konferencije se snimaju, a snimci su smešteni na folderima koji se nalaze u svakom računaru u internet kafeu tako da novinari koji propuste određenu konferenciju mogu pogledati istu, downloadovati je ili poslati u redakciju. Takođe, mogu preuzeti određen broj fotografija kao i montirati svoje radijske intervjue ili ankete. – rekao je Vodalov.
Plazma ekrani postavljeni u Pressu jesu svojevrsne oglasne table koje novinarima nude sve potrebne informacije kao i live prenose sa bina. Tako novinari mogu videti šta se trenutno dešava na najatraktivnijim binama na tvrđavi. Oni koji pak ne budu tražili priče na terenu moći će na miru da rade intervjue koje je potrebno dogovoriti sa organizatorima neposredno pre samog festivala, a po potvrdi akreditacija.
Pre dve godine obaveštavanje novinara funkcionisalo je i preko SMS-a, a organizatori će se potruditi da to i ove godine realizuju.
Najavljen je i najbolji tv prenos sa festivala, dok će Main stage imati najbolju i najinteresantniju scenografiju, prateći tehničko tehnološke standarde vodećih muzičkih festivala u svetu.

Print Friendly, PDF & Email