“Burzan” Stanislavu Milojkoviću

Jugoslav Ćosić, novinar RTV B92, ovogodišnji je dobitnik nagrade “Stanislav Staša Marinković” koju tr

09. Jun 2006

Reading Time: 2 minutes

Jugoslav Ćosić, novinar RTV B92, ovogodišnji je dobitnik nagrade “Stanislav Staša Marinković” koju tradicionalno dodeljuje dnevni list Danas za izuzetne domete u istraživačkom i analitičkom novinarstvu, kao i za ispoljenu novinarsku hrabrost u prethodnih godinu dana.
Ćosiću je nagrada dodeljenja za period jun 2005 – jun 2006. zbog serijala emisija “Poligraf”, emitovanih na RTV B92. Žiri u sastavu: profesor dr Milan Podunavac, glavni i odgovorni urednik Danasa Mihajlo Ramač, supruga Staše Marinkovića Dragana Marinković, član Upravnog odbora izdavača Danasa Dan Grafa Radomir Ličina, i novinar Zoran Panović, jednoglasno je doneo odluku da Ćosić dobije ovu prestižnu nagradu jer je izuzetnom pripremljenošću i profesionalnim vođenjem niza intervjua sa najatraktivnijim akterima javne scene pokazao kako se postiže najviši domet u elektronskom novinarstvu. Ove godine u najužem izboru za dobijanje “Staše” bili su i novinari Ljubica Gojgić, Dimitrije Boarov, Brankica Stanković, Teofil Pančić, Svetlana Lukić i Svetlana Vuković.
Takođe jednoglasno, žiri urednika i novinara Danasa, u sastavu Milovan Jauković, Dragan Stošić i Safeta Biševac, odlučio je da tradicionalnu nagradu “Nikola Burzan” za period jun 2005 – jun 2006, dodeli Stanislavu Milojkoviću, fotoreporteru i uredniku fotografije u listu Danas. “Nikola Burzan” je nagrada koja se dodeljuje za profesionalne domete i doprinos ugledu lista. Za nju mogu konkurisati novinari i ostali saradnici u Danasu. Pored Milojkovića, u najužoj konkurenciji za nagradu bile su i novinarke Milica Torov i Milica Jovanović.
Danas tradicionalno dodeljuje i Povelju “Prijatelj lista”. Ove godine njeni dobitnici su istoričar i publicista Latinka Perović, književnik i publicista Predrag Matvejević, i predsednik Upravnog odbora Naftne industrije Srbije Željko Popović.
Godišnje nagrade Dan Grafa dobili su zaposleni u ovoj firmi Svetozar Raković, Aleksandra Rakočević i Mile Veljković. Sve nagrade biće svečano uručene danas u 12 časova u redakciji Danasa.
Naš list na današnji dan navršava devet godina izlaženja istrajavajući na principima odgovornog i objektivnog novinarsta, zalaganja za građansko i tolerantno društvo. U proteklih godinu dana glavni i odgovorni urednik Danasa Grujica Spasović postao je ambasador Srbije i Crne Gore u Sarajevu, a direktor lista Radivoj Cvetićanin, ambasador SCG u Zagrebu.

Print Friendly, PDF & Email