TV Pink neće kupiti Novu TV

Međunarodno preduzeće “CME”, vlasnik hrvatske privatne televizije “Nova TV” sa naciona

31. May 2006

Reading Time: < 1 minute

Međunarodno preduzeće “CME”, vlasnik hrvatske privatne televizije “Nova TV” sa nacionalnom koncesijom, demantovalo je u današnjem “Jutarnjem listu” da beogradski TV Pink želi da kupi tu televiziju. “Jutarnji list” je poslednjih dana objavio informaciju prema kojoj je vlasnik TV Pinka Željko Mitrović izjavio da za 30 miliona evra želi da kupiti “Novu TV” i da je u Zagreb već poslao pismo namere i ponudu. Iz sedišta preduzeća “CME” (Central European Media Enterprises Ltd.) u Hamiltonu na otoku Bermuda “Jutarnjem listu” je poslat dopis u kojem se izričito tvrdi da nisu primili nikakvu ponudu, niti su u pregovorima s bilo kojom pravnom ili fizičkom osobom o prodaji “Nove TV”. “CME” je naveo da je “Nova TV” deo CME-ove regije “Adriatik” i da su zadovoljni kontinuiranim poboljšanjima rezultata koje ostvaruje.
“Jutarnji list” navodi da za razliku od dosadašnjih glasina koje se provlače već nekoliko godina, a prema kojima TV Pink želi da kupi “Novu TV”, ova je, zbog Mitrovićeve prve javne potvrde, shvaćena ozbiljnije.
Na “Novoj TV” je juče, prema tvrdnjama lista, održan vanredni sastanak kako bi se zaposleni razuverili da bi posle dve godine ta nacionalna TV kuća mogla ponovno promeniti vlasnika.
 

Print Friendly, PDF & Email