Sutra dodela nagrada NUNS-a

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) dodeliće sutra, na Svetski dan slobode medija, nagrade za izuzetan uspeh

02. May 2006

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) dodeliće sutra, na Svetski dan slobode medija, nagrade za izuzetan uspeh u istraživačkom novinarstvu u četiri kategorije. Nagrade će biti dodeljene na osnovu rezultata konkursa NUNS-a, koji je bio otvoren od 13. marta do 21. aprila.
O dobitnicima nagrada odlučivao je žiri koji čine bivši predsednici NUNS-a Gordana Logar, Miloš Vasić, Gordana Suša i Milica Lučić Čavić.
Počasni član žirija, ispred američke ambasade u Beogradu, koja je donatorski podržala konkurs, bila je Suzan Elbou (Susan Elbow), savetnik za medije i kulturu Americke ambasade u Beogradu.
Nagrade za izuzetan uspeh ostvaren u istraživačkom novinarstvu dodeljujuju se u četiri kategorije – za novinara sa iskustvom i za mlade novinare do 35 godina iz pisanih medija, radija i televizije.
U svakoj kategoriji, po jedan dobitnik nagrađen je plaketom i novčanom nagradom.
S obzirom na veliki broj i znacajan kvalitet kandidovanih novinara, žiri je odlučio da u svakoj kategoriji dodeli plaketu i drugoplasiranim kandidatima, kao potvrdu kvaliteta njihovog rada u oblasti istraživačkog novinarstva.
Pet minuta uoči zvaničnog početka dodele nagrada, u 11.55 sati, NUNS i Granski sindikat medija “Nezavisnost” pročitaće zajednički proglas “Pet minuta gromoglasne tišine”, koji tradicionalno objavljuju na Svetski dan slobode medija, 3. maj.

Print Friendly, PDF & Email