Putem videobima građani gledali Telefakt

Centralna informativna emisija BK televizije “Telefakt” emitovana je večeras uživo putem video bima u

01. May 2006

Reading Time: < 1 minute

Centralna informativna emisija BK televizije “Telefakt” emitovana je večeras uživo putem video bima u beogradskoj ulici Kneza Mihajla. Glavni i odgovorni urednik te televizije Milomira Marića najavio je pred stotinak novinara, radnika BK TV i građana da će emitovanje “Telefakta” biti organizovan svake veceri kod Ruskog cara u 18.55 sati.
U “Telefaktu” je prvih 25 minuta bilo posvećeno informacijama i izveštajima o privremenoj zabrani emitovanja i o nedodeljivanju nacionalne frekvencije BK televiziji, dok je manji deo emisije bio posvećen i današnjim aktuelnim događajima u zemlji i svetu.
Voditeljka “Telefakta” pozvala je iz studija na Novom Beogradu najviše funkcionere Srbije da se izjasne o dešavanjima vezanim za tu televiziju.
U emisiji je izneta optužba da je predsednik Republičke Radiodifuzne agencije (RRA) Nenad Cekić u RRA zaposlio osam svojih kolega iz Radio Indeksa i sa fakulteta.
Pogram BK TV ne vidi se na dosadašnjim frekvencijama od 26. aprila, nakon što su njeni predajnici isključeni u noći između 25. i 26. aprila, uz asistenciju policije.
Predajnici BK TV isključeni su na osnovu odluke Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA) o privremenom oduzimanju dozvole toj stanici, uz obrazloženje da je kršila Zakon o radiodifuziji i vršila pritisak na to telo.
Odluka je izazvala oštre rakcije u javnosti, kao i zahteve za smenjivanje Saveta RRA.
Savet RRA je više puta ponovio da je kaznio BK TV u skladu sa zakonom i da odluka o privremenoj zabrani emitovanja programa nema nikakve veze sa konkursom za dodelu dozvola na nacionalnom nivou, koju BK TV nije dobila.
Zaposleni na BK TV protestovali su 28. aprila ispred Vlade Srbije, gde su dostavili pismo premijeru Vojislavu Koštunici sa zahtevom da se raspusti Savet RRA i poništi odluka o raspodeli frekvencija.
Pismo je upućeno i predsedniku Srbije Borisu Tadiću i predsedniku Skupštine Srbije Predragu Markoviću.

Print Friendly, PDF & Email