Pokušavaju da ugase i BKsat

Glavni i odgovorni urednik BK televizije Milomir Marić izjavio je danas da se u toj televiziji nalazi Zoran Radivojevi

05. May 2006

Reading Time: < 1 minute

Glavni i odgovorni urednik BK televizije Milomir Marić izjavio je danas da se u toj televiziji nalazi Zoran Radivojević iz Republičke radiodifuzne agencije (RRA) koji uz asistenciju nekoliko policajaca pokušava da isključi satelitski program.
“Ja nisam znao da je RRA nadležna i za nebo i za druge zemlje osim Srbije i jako me čudi tolika drskost da njima pada na pamet da isključe nešto što ne gledaju građani Srbije”, kazao je Marić agenciji Beta.
Radivojević trenutno razgovara sa pravnim timom BK televizije, kazao je Marić navodeći da je taj predstavnik RRA najavio dolazak još policajaca.
Pogram BK TV ne vidi se na dosadašnjim frekvencijama od 26. aprila, nakon što su njeni predajnici isključeni u noći između 25. i 26. aprila, uz asistenciju policije.
Predajnici BK TV isključeni su na osnovu odluke Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA) o privremenom oduzimanju dozvole toj stanici, uz obrazloženje da je kršila Zakon o radiodifuziji i vršila pritisak na to telo.
Odluka je izazvala oštre rakcije u javnosti, kao i zahteve za smenjivanje Saveta RRA.
Savet RRA je više puta ponovio da je kaznio BK TV u skladu sa zakonom i da odluka o privremenoj zabrani emitovanja programa nema nikakve veze sa konkursom za dodelu dozvola na nacionalnom nivou, koju BK TV nije dobila.
BK TV može se videti putem interneta i satelitskog programa a od 1. maja oragnizovano je prenošenje centralne informativne emisije “Telefakt” u 18.55 časova putem video bima u Knez Mihajlovoj ulici.

Print Friendly, PDF & Email