Odluka RRA odnosi se na sve

Zamenik predsednika Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA) Aleksandar Vasić izjavio je danas da se odluke RR

05. May 2006

Reading Time: 2 minutes

Zamenik predsednika Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA) Aleksandar Vasić izjavio je danas da se odluke RRA o privremenom isključenju televizije BK kao kaznene mere odnose na sve oblike emitovanja programa, uključujući i satelitsko. Vasić je u pisanoj izjavi agenciji Beta istakao da RRA nema aktivan nadzor nad time kada će koji organi izvršiti tu odluku, ali da odluka po Zakonu mora biti sprovedena.
“Kada i kako, to procenjuju oni koju odluku izvršavaju, a ne Savet RRA”, navodi se u pisanoj izjavi Vasića.
On je ponovio da je predstavnik RRA u prostorijama BK televizije uručio odluku o sprovođenju izvršne odluke o privremenom oduzimanju dozvole za emitovanje televizijskog programa u trajanju od 30 dana, i ta televizija je u obavezi da tu odluku izvrši bez odlaganja.
Glavni i odgovorni urednik BK televizije Milomir Marić izjavio je ranije danas da se u toj televiziji nalazi Zoran Radivojević iz Republičke radiodifuzne agencije (RRA), koji uz asistenciju nekoliko policajaca pokušava da isključi satelitski program.
Prema Marićevim rečima, Radivojević je razgovarao sa pravnim timom BK televizije i najavio dolazak još policajaca.
Pogram BK TV ne vidi se na dosadašnjim frekvencijama od 26. aprila, nakon što su njeni predajnici isključeni u noći između 25. i 26. aprila, uz asistenciju policije.
Predajnici BK TV isključeni su na osnovu odluke Saveta RRA o privremenom oduzimanju dozvole toj stanici, uz obrazloženje da je kršila Zakon o radiodifuziji i vršila pritisak na to telo.
Odluka je izazvala oštre rakcije u javnosti, kao i zahteve za smenjivanje Saveta RRA.
Savet RRA je više puta ponovio da je kaznio BK TV u skladu sa zakonom i da odluka o privremenoj zabrani emitovanja programa nema nikakve veze sa konkursom za dodelu dozvola na nacionalnom nivou, koju BK TV nije dobila.
BK TV može se videti putem interneta i satelitskog programa, a od 1. maja organizovano je prenošenje centralne informativne emisije “Telefakt” u 18.55 časova putem video bima u Knez Mihajlovoj ulici u Beogradu.

Print Friendly, PDF & Email