Nije sugerisano da se ne ide u Osijek

Policijska uprava Osječko-baranjska danas je oštro demantovala da je službenicima Tužilaštva za ratne zločine Srbi

16. May 2006

Reading Time: < 1 minute

Policijska uprava Osječko-baranjska danas je oštro demantovala da je službenicima Tužilaštva za ratne zločine Srbije i grupi novinara iz Srbije policija na graničnom prelazu Tovarnik savetovala da ne putuju u Osijek jer im se, navodno, tamo ne može garantovati bezbednost.
U saopštenju za medije, zapovednik Ureda te policijske uprave Stipo Rimac navodi da je u neposrednom telefonskom konktaktu sa predstavnikom gostiju iz Srbije ta vest demantovana i potvrđeno je da je razlog nedolaska u Osijek kašnjenje u protokolu i obaveza odlaska delegacije u Zagreb.
Deo hrvatskih medija juče je objavio da je službenicima Tužilaštva za ratne zločine Srbije i grupi novinara iz Srbije, koji su u poseti Hrvatskoj, policajac na graničnom prelazu Tovarnik savetovao da, uprkos planu, ne putuju u Osijek jer im policija u tom gradu ne može garantovati bezbednost.
Branimir Glavaš, kome je skinut poslanički imunitet zbog sumnji u upletenost u ratne zločine protiv civila srpske nacionalnosti počinjene 1991. u Osijeku, u ponedeljak je izjavio da je ogorčen što je “autobus srpskih novinara, koji je na proputovanju Hrvatskom, granični policajac preusmerio kazavši da im policija ne može garantovati bezbednost u Osijeku”.
U saopštenju Ureda policijske uprave Osječko-baranjske navodi se da je proverom na graničnom prelazu Tovarnik, gde su predstavnici iz Srbije ušli u Hrvatsku, utvrđeno “da nije bilo nikakvih sugestija o neposećivanju Osijeka iz sigurnosnih razloga”.

Print Friendly, PDF & Email