Emiteri izmirili obaveze

Svi aktivni emiteri koji su dobili dozvole za emitovanje TV programa na nacionalnom nivou pre konkursa su izmirili sve

16. May 2006

Reading Time: < 1 minute

Svi aktivni emiteri koji su dobili dozvole za emitovanje TV programa na nacionalnom nivou pre konkursa su izmirili sve obaveze i zaključili ugovore sa Organizacijom za kolektivno ostavarivanje srodnih prava proizvođača fonograma (OFPYU).
U današnjem saopštenju te organizacije ističe se da su svi emiteri, pre podnošenja dokumentacije na konkurs, regulisali svoje obaveze iz prethodnog perioda i zaključili ugovore u skladu sa vazzećom tarifom o naplati nadoknada po osnovu korišćenja fonograma.
Organizacija je ocenila kao netačne, navode koje su na konferenciji za novinare izneli predstavnici niške televizije TV5 da pojedini mediji koji su dobili dozvole nisu izmrili svoje obaveze po tom osnovu.
“TV5 je učestvovala na konkursu za dodelu dozvola za emitovanje na nacionalnom nivou sa dugom iz 2005. godine, što znači bez potvrde o prethodno izmirenim obavezama po osnovu korišćenja fonograma, kao i bez ugovora o neisključivom ustupanju prava na emitovanje foinograma u skladu sa vazzećom tarifom”, ističe se u saopštenju.
“Pozivamo TV5 iz Niša da prestane sa iznošenjem netačnih informacija i da uskladi svoje poslovanje sa zakonom o autorkim i srodnim pravima, kao i Zakonom o radiodifuziji”, zaključuje OFPYU.

Print Friendly, PDF & Email