TV Avala: Svi pritisci su protivzakoniti

Televizija Avala ocenila je danas da je svaka odluka, pa i ona o dodeli nacionalnih frekvencija, podložna sudu javnost

25. Apr 2006

Reading Time: < 1 minute

Televizija Avala ocenila je danas da je svaka odluka, pa i ona o dodeli nacionalnih frekvencija, podložna sudu javnosti, ali da ta televizija ni na koji način ne želi da utiče na demokratske i legalne procese donošenja odluka. “Svi pritisci da se zakon ne poštuje, čega smo svi svedoci ovih dana, su ne samo neprimereni duhu kapitalizma nego i protivzakoniti”, piše u saopštenju TV Avala, koja je dobila pravo da emituje program na celoj teritoriji Srbije.
Ta televizija navodi da je jasno poreklo njenog kapitala, programska koncepcija i želja da sa najboljim novinarima napravi dobar program, koji će biti okrenut ekonomiji i biznisu, zabavi i sportu, a bez ideoloških predrasuda i stranačkog podcenjivanja publike.
Cilj te televizije, kako se navodi u saopštenju, je i da bude isplativa investicija svojih osnivača, a da je osnovana i da će raditi po zakonima Srbije.
Ta televizija je navela da je kapitalizam sistem koji je, pored slobodnog tržišta i bez monopola, omeđen jasnim zakonima, naročito strogim u iskorišćavanju jednog nacionalnog resursa – etra, kao i da je sređivanje stanja u toj oblasti jedan od ključnih koraka na putu Srbije ka Evropskoj uniji.
“Imamo poverenja u sistem, baš kao i kada smo i pored neizvesnog ishoda ušli u trku za frekvencije”, piše u saopštenju.
Navodi se da je u tom poslu grupa domaćih investitora, uspešnih privatnih kompanija, najpoznatijih distributera programa i opreme videla priliku da napravi program primeren evropskoj Srbiji.
TV Avala će uskoro pokazati potpuno nov televizijski program koji će praviti ekipa iskusnih televizijskih ljudi i generacija mladih, obrazovanih i željnih dokazivanja, piše u saopštenju.
Republička radiodifuzna agencija prošle nedelje je objavila odluku da nacionalne frekvencije dobiju televizije – Pink, B92, Foks, Avala, Košava/Hepi.

Print Friendly, PDF & Email