Nedeljnik NIN se prodaje na aukciji

Agencija za privatizaciju Srbije odlučila je da se nedeljnik NIN proda na aukciji, saznaje agencija Beta. U petak, 21.

26. Apr 2006

Reading Time: < 1 minute

Agencija za privatizaciju Srbije odlučila je da se nedeljnik NIN proda na aukciji, saznaje agencija Beta. U petak, 21. aprila, istekao je rok za dostavljanje pisama o zainteresovanosti potencijalnih kupaca NIN-a. Prema nezvaničnim informacijama, za preuzimanje tog nedeljnika spremno je da se nadmeće nekoliko kupaca.
Uskoro će početi procena vrednosti NIN-a, a postupak pripreme aukcije može da traje od nekoliko meseci do godinu dana. Prema dosadšnjem iskustvu u privatizaciji medija, za učešće na aukciji potencijalnim kupcima mogu da se postave određeni uslovi, koji se ne odnose na njihovu delatnost ili investicioni i socijalni program.
Kako je objavljano na sajtu Agencije za privatizaciju, u prošloj godini NIN je imao ukupan prihod 91,9 miliona dinara, rashod je bio 95 miliona dinara, a kratkoročne obaveze 8,5 miliona dinara.
NIN je osnovan 1935. godine, ima 35 zaposlenih, od kojih je 17 sa visokom stručnom spremom, a poseduje deo zgrade u Cetinjskoj ulici u Beogradu površine 452 kvadratna metra.

Print Friendly, PDF & Email