MUP: Samo smo asistirali

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije (MUP) saopštilo je danas da je imalo zakonsku obavezu da asistira u izvršenj

26. Apr 2006

Reading Time: < 1 minute

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije (MUP) saopštilo je danas da je imalo zakonsku obavezu da asistira u izvršenju odluke Republičke radiodifuzne agencije (RRA) da privremeno obustavi emitovanje programa BK Televizije.
MUP je naglasio u saopštenju da “ne odlučuje o radu medija, niti će donositi bilo kakve odluke kada su u pitanju mediji, jer je to u potpunosti izvan nadležnosti policije”.
Pripadnici MUP-a svoj posao pružanja zakonske asistencije obavili su profesionalno i korektno i delovali su isključivo u skladu sa zakonom.
MUP je sinoć dobio odluku RRA da pripadnici policije, u skladu sa zakonom, pruže asistenciju u primeni odluke RRA da se privremeno obustavi emitovanje BK TV, navedeno je u saopštenju.
“Pošto je RRA nezavisno regulatorno telo koje je izabrala Skupština Srbije, MUP je imao zakonsku obavezu da pruži traženu asistenciju u primeni te odluke”, saopštio je MUP.
Program BK TV ne vidi se više u Beogradu i većem delu Srbije, jer su prestali da ga prenose i kablovski distributeri, nakon odluke Saveta RRA da privremeno oduzme dozvolu toj stanici.
Program BK TV video se noćas i jutros u većem delu Srbije posredstvom kablovskih distributivnih sistema, ali su neki od najvećih operatera, poput SBB-a i AV koma, prestali da ga emituju.
Savet RRA obrazložio je privremenu zabranu emitovanja programa BK TV tvrdnjom da je ta stanica vršila pritisak na to telo i kršila više odredbi Zakona o radiodifuziji u vezi sa obavezom profesionalizma i nezavisnosti, racionalnog i efikasnog korišćenja frekvencija i slobodonog, potpunog i blagovremenog informisanja građana.
Glavni i odgovorni urednik televizije Milomir Marić odbacio je tvrdnje RRA kao neosnovane i ocenio da najnovije odluke u vezi sa BK TV “predstvaljaju bruku srpskih vlasti i Saveta RRA”.
“Ponovo je u svet otišla slika da je u Srbiji uvedena diktatura”, rekao je Marić.

Print Friendly, PDF & Email