Kablovski sistemi “odsekli” BKTV

Program BK televizije ne vidi se više u Beogradu i većem delu Srbije, jer su prestali da ga prenose i kablovski distribut

26. Apr 2006

Reading Time: < 1 minute

Program BK televizije ne vidi se više u Beogradu i većem delu Srbije, jer su prestali da ga prenose i kablovski distributeri, nakon odluke Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA) da privremeno oduzme dozvolu toj stanici.
Program BK TV video se noćas i jutros u većem delu Srbije posredstvom kablovskih distributivnih sistema, ali su neki od najvećih operatera, poput SBB-a i AV koma, prestali da ga emituju.
AV kom je obavestio korisnike da je dobio odluku Republičke radiodifuzne agencije kojom se nalaže svim kablovskim sistemima da prekinu emitovanje programa BK TV.
Agenciji Beta potvrđeno je u Savetu RRA da i kablovski sistemi imaju obavezu da prekinu emitovanje programa BK TV.
Zabrana emitovanja programa na period od 30 dana izrečena je BK TV noćas, uz obrazloženje da je to učinjeno jer je ta televizija vršila pritisak na RRA.
Predsednik Saveta Nenad Cekić rekao je da BK TV nema pravo žalbe.
Članovi Saveta RRA su istakli da je BK bila “interno i javno upozoravana” tokom kampanje za vreme predsedničkih izbora 2004. godine na kršenje propisa o radidifuziji, ali su i nakon toga nastavili da ih krše.
Oni su objasnili da to oduzimanje dozvole nema nikakve veze sa dodelom nacionalnih frekvencija, jer BK u toj proceduri ima pravo da uloži prigovor na obrazloženje Saveta RRA.
Glavni i odgovorni urednik televizije Milomir Marić odbacio je tvrdnje RRA kao neosnovane i ocenio da najnovije odluke u vezi sa BK TV “predstvaljaju bruku srpskih vlasti i Saveta RRA”.
“Ponovo je u svet otišla slika da je u Srbiji uvedena diktatura”, rekao je Marić.

Print Friendly, PDF & Email