Eksplozija ispred stana novinara

Jaka eksplozija, u kojoj nije bilo žrtava, dogodila se u nochi između danas u Sofiji ispred prebivališta novinara priv

05. Apr 2006

Reading Time: < 1 minute

Jaka eksplozija, u kojoj nije bilo žrtava, dogodila se u nochi između danas u Sofiji ispred prebivališta novinara privatne televizije “Nova” Vasila Ivanova, poznatog po izveštavanju o kriminalu, saopštilo je bugarsko ministarstvo unutrašnjih poslova. “Novinar Vasil Ivanov nije bio kod kuche u trenutku eksplozije, dok je njegova majka, sa kojom živi, preživela čudom”, rekla je predsednica televizije “Nova” Silva Zurleva.
Predstavnik regionalne kancelarije za borbu protiv organizovanog kriminala Biser Krastev izjavio je da policija istražuje pretpostavku da je eksplozija u vezi sa reportažama Ivanova.
Televizija “Nova” je javila da je Ivanovljev stan u eksploziji potpuno uništen, da su pretrpeli materijalnu štetu i stanovi njegovih suseda, kao i automobili parkirani ispred zgrade.
Vasil Ivanov je u martu obelodanio da se u zatvoru u Sofiji zatočenici maltretiraju i seksualno zlostavljaju, nakon čega je upravnik te institucije smenjen. U reportaži Ivanova prikazani su zatvorenici koji laju i koje drugi zatvorenici vuku privezane kao pse.
Krajem 2005. godine Ivanov je, takođe, otkrio korumpiranost jednog državnog službenika koji je sređivao da se prilikom prodaje ukradenih automobila ne proveravaju papiri.
Prema rečima Ivanova, u eksploziji je moglo da strada 20 ljudi koji žive u njegovoj zgradi. On je dodao da “može da pretpostavi” koji je njegov izveštaj bio razlog za napad na njega i njegovu porodicu.
“Gadovi stoje iza ove esplozije. Ja chu nastaviti da pravim reportaže. Na policiji je da reaguje”, rekao je Ivanov.

Print Friendly, PDF & Email