BK i dalje emituje u većem delu Srbije

Program BK televizije se ovoga jutra vidi u većem delu Srbije, iako je, uz asistenciju policije, noćas toj televiziji i

26. Apr 2006

Reading Time: < 1 minute

Program BK televizije se ovoga jutra vidi u većem delu Srbije, iako je, uz asistenciju policije, noćas toj televiziji izrečena zabrana emitovanja na period od 30 dana.
Zabranu je izrekao Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA), zbog, kako je obrazložno, vršenja pritiska BK televizije na to regulatorno telo.
Glavni i odgovorni urednik televizije Milomir Marić rekao je agenciji Beta da su kolege iz televizije Studio B noćas odbile da onemoguće emitovanje programa BK televizije sa palate Beograđanka, ali je to učinila policija, koja je potom prekinula i emitovanje programa sa predajnika “Torlak”.
U Beogradu se program BK televizije može pratiti posredstvom kablovskog operatera SBB.
Policija, prema Marićevim rečima, nije tokom noći onesposobila repetitore BK televizije u unutrašnjosti Srbije, tako da se njen program može i dalje videti gotovo u čitavoj zemlji.
“Mislio sam da je to folklor prošlih vremena. To je bruka srpskih vlasti i Saveta RRA. Ponovo je u svet otišla slika da je u Srbiji uvedena diktatura. Mislili smo da će Koštunica da nas makar nekim puzajućim tempom uvede u Evropu, a on nas je eto uveo u diktaturu”, kazao je Marić, koji je nedavno na mestu glavnog i odgovornog urednika zamenio Bojanu Lekić.
BK televizije će tokom dana emitovati reportaže o noćašnjem upadu policije u njene prostorije i razgovoru Marića sa članovima Saveta RRA.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije noćas su u prostorije BK televizije ušli oko ponoći, a napustili ih oko 2.30.
BK televizija će, kako je najavljeno, tokom dana tražiti zaštitu i pravnu pomoć Udruženja novinara Srbije (UNS), Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) i Skupštine Srbije.

Print Friendly, PDF & Email