Betinu nagradu dobio Emil Vaš

Na konkursu “Betina fotografija godine” 2006. prvu nagradu dobio je fotograf “Standarda”

25. Apr 2006

Reading Time: < 1 minute

Na konkursu “Betina fotografija godine” 2006. prvu nagradu dobio je fotograf “Standarda” Emil Vaš za fotografiju “Divlje vode Bulevara Vojvode Mišića”. Žiri je drugu nagradu dodelio Ognjenu Radoševiću (“Večernje novosti”) za rad “Osmeh godine”, a treću, Draganu Karadareviću (“Sport”) za sliku pod nazivom “Fudbal”. Pored glavnih novčanih nagrada koje iznose 1.000, 500 i 250 evra (u dinarskoj protivvrednosti), žiri je dodelio još devet specijalnih nagrada.
Specijalna priznanja su dobili Petar Pavlović (“Politika”), Aleksa Stanković (“Večernje novosti”), Andrija Ilić (“Blic”), kao i Aleksandar Dimitrijević (“Blic”), Goran Kovačević (“Svedok”), Vladimir Gogić (Beta), Vladimir Milovanović (Beta), Đorđe Jovanović (“Kurir”) i Marko Rupena (“Glas javnosti”).
Na ovogodišnji Betin konkurs stiglo je 175 fotografija od 65 autora koji rade za medije u Srbiji i Crnoj Gori. Žiri je izabrao 79 radova koji će biti izložzeni u beogradskoj galeriji “New Moment” u Ulici Hilandarskoj 14.
Nagrade najboljim fotografima će biti uručene na otvaranju izložbe “Betina fotografija godine” u ponedeljak, 22. maja u 19.00 sati.
Žiri ovogodišnje Betine nagrade radio je u sastavu Jovan Vajdl (predsednik), Predrag Mitić, Željko Jovanović, Imre Sabo i Đorđe Zorkić.
Konkurs za Betinu fotografiju godine ustanovljen je 2004. godine povodom desete godišnjice početka rada Novinske agencije Beta.

Print Friendly, PDF & Email