Vodič kroz krivični postupak

Crnogorski novinari dobili su priručnik sa preporukama kako da profesionalnije izveštavaju o krivičnom postupku pr

15. Mar 2006

Reading Time: < 1 minute

Crnogorski novinari dobili su priručnik sa preporukama kako da profesionalnije izveštavaju o krivičnom postupku pred pravosudnim organima. Priručnik pod nazivom “Vodič za novinare kroz krivicni postupak” promovisan je na današnjem okruglom stolu u Miločeru, na kome su predstavnici crnogorskih pravosudnih organa i medija razgovarali o unapređenju njihove međusobne saradnje.
Bolje razumevanje i veće uvažavanje uloge sudova i procedura krivičnog postupka od strane novinara, s jedne, i profesionalnih potreba novinara i prirode njihovog posla, od strane sudova, s druge strane, kako je ocijenjeno na skupu u Miločeru, je u interesu javnosti uopšte.
To bi, prema ocenama učesnika skupa, pomoglo da novinarski izvestaji iz sudnice budu profesionalniji, a omogućilo bi i bolju percepciju rada sudova u javnosti, koja sada, kako je rečeno, “nije na zavidnom nivou”.
Potpuniji i kvalitetniji tretman pravosudnih organa u medijima, bio bi doprinos jačanju efikasnosti sudstva, ali i doprinos pravičnijem suđenju, ocenjeno je na skupu.
Vodič za novinare kroz krivični postupak, prvi te vrste u Crnoj Gori, izradila je grupa istaknutih crnogorskih sudija i novinara.

Print Friendly, PDF & Email